Kruidig lekkers


Wat is er beter om een mens te laten genieten en kennis maken met kruiden als lekker eten en drinken? Daarom ook dat het keuken team een ganse dag voor u paraat staat om allerlei lekkers met (on)kruiden voor op tafel te toveren. Warme dranken en spijzen met nieuwe smaken om u te verrassen en het hart te verwarmen 

10:00 - 12:00  Breakfast in the Garden of Eden

Een kruidig cava ontbijtbuffet met proza, bomen verhalen, kruiden mythes en zachte achtergrond muziek. (beperkte plaatsen, inschrijven verplicht)

Inspirator van dit project is Catharina Kilanowski

'Breakfast in the Garden of Eden'

Mindful connecting with natures symbols

Een poëtische uitnodiging voor verbinding


Het is een project dat via de 'tafel', het tafelkleed en verhalen, inspiratie brengt.

Ik en mijn publiek ontdekken gaandeweg opnieuw de Kunst van Betovering in symbooltaal, in natuur, in het mindfull-moment. Het tafelkleed is ons Poëtisch canvas.

Dit project gaat over ‘Uitnodigen om plaats te nemen aan een tafel'. (Opnieuw) Verbinden met vrienden & familie.

Ik dompel mijn publiek even in een stukje verhaal waarin het mag genieten van een veelbelovende ochtend. Je hoeft niet op zoek naar 'het paradijs', het ligt meestal vlak voor je voeten.

Laten we elkaar inspireren om Uit te Nodigen.

De collectie tafelkleden en het inspiratieboek zijn gepland voor 2022

Hier al wat sfeermakertjes : www.breakfastinthegardenofeden.com  

 

12:00 - 15:00   Warme (on)kruidengerechten                   (doorlopend zolang de pot schaft)

Keuze uit:

Soep uit eigen tuin (hopelijk groeit de winterpostelein weer even vrolijk als vorige jaren)

Brandnetel risotto met geneeskrachtige paddenstoeltjes, boerenkool chips en eikelen-nootjes

Kruidig broodbordje met verschillende pesto’s en kruidige smeersels

16:00 - 17:00 High Tea met fleurig gebak.


De ‘high tea’ ontstond in Engeland rond de Industriële Revolutie. De arbeiders hadden toen een extra maaltijd nodig om op krachten te komen na een zware werkdag, dus rond een uur of 5 (en nog voor het avondeten). Van scones en elegante finger sandwiches was geen sprake; van stevige boterhammen, meat pies en andere koolhydraatrijke kost des te meer!

Vandaag laten de meeste Britten de ‘high’ vallen en zeggen ze simpelweg ‘tea’ tegen elk snackmoment. De kenmerken van zo’n ‘tea’? Meestal ongezonde (maar superlekkere) hapjes met veel calorieën en, gek genoeg, geen of bijna geen thee. Sommige Britten noemen hun avondeten ook gewoon ‘tea’.

Wij presenteren het voor u als een heus kruidig dessert buffet met een kopje typische zwarte Engelse thee (melk en suiker graag ) En ook enkele kruiden infusies bijpassend aan de planten die Pauline Miko op dit zelfde moment muziek laat maken voor u.

Bio-winkel/boerderij Het Eikelenhof

De groentjes die niet uit het onkruid arsenaal van mijn stukje tuin komen werden door Vera en Johan van Het Eikelenhof met veel liefde op biologische wijze geteeld. Als je graag zelf een mandje vol met lekker groenten thuis hebt ben je welkom op vrijdag namiddag en zaterdag voormiddag in de boerderij winkel waar de groentjes nog stralen.  

https://het-eikelenhof.be/

Weg naar Opitter 104

3670 Neerglabbeek

Tel:+32(0)89864606

info@het-eikelenhof.be


Bakkerij ‘t Korfje

Het speciaal samengesteld en persoonlijk gebakken kruidig brood word voorzien door mijn lieve vrienden van bakkerij ’t Korfje in Hamont. Lekkere warme bakker met passie voor het vak en een hart voor de mensen.


http://www.bakkerijtkorfje.be/

 Kerkstraat 18

3930 Hamont, België.

Tel:+32(0)11 75 37 17