Kruidenworkshop: Thee proeverij

Ik laat je kennis maken met de 6 typen ‘smaak’ die in de Chinese geneeskunde onderscheiden worden.

Elke smaak heeft namelijk een bepaalde invloed op ons lichaam en dus een geneeskrachtige werking die eraan gekoppeld kan worden.

Een reis door de smaken met veel verschillende kruideninfusies van allemaal kruiden die gemakkelijk in jouw tuin kunnen groeien.
Fijn voor zij die kruideninfusies pas leren kennen, en ook fijn voor zij die reeds veel van kruiden weten. Het geeft namelijk een andere kijk op de geneeskracht en werking van de kruiden.
Vanuit de smaak kan je al erg veel afleiden over de eigenschappen van een kruid.

 

Het Kennen van een kruid begint dan ook al veel eerder dan de lijstjes met eigenschappen van buiten leren. Door met je smaak en geur te werken kan je heel gemakkelijk ezelsbruggetjes bouwen om de duizenden eigenschappen van al die kruiden in je omgeving te onthouden.

Kruiden helpen bij het herstel van een natuurlijke balans, zowel in je lichaam als in je relaties. Ze ondersteunen je lichaam en vergroten zo je algemene weerstand.
Zomaar, door af en toe een lekker tasje thee te drinken, even een momentje voor jezelf te nemen en te genieten van subtiele geur en smaak prikkels.