Workshops


08:30 - 10:00   Bosbaden

Een term die uit Japan is komen overwaaien, Shinrin Yoku. Letterlijk vertaald: het baden in de atmosfeer van het bos. Het doel is om rust en stilte te ervaren in en met hulp van de natuur. Om zo ruimte te geven aan ons innerlijke zelf, onze gezondheid een boost te geven en in onze mentale capaciteit meer focus te creĆ«ren. 

Door ademhalingsoefeningen, rek en strek momenten, aardingstechnieken, mindfulness opdrachten en meditatieve visualisaties verbinden we via ons lichaam met zowel de innerlijke als uiterlijke natuur. Meer balans tussen deze twee werkelijkheden is het uiteindelijke doel.

Inschrijven verplicht aangezien plaatsen beperkt zijn.Doorlopend

Kruidenbereidingen

(Claude Hollebecque)

Korte gemakkelijke kruidenbereidingen kan je gaan maken bij Claude, Meester herboriste. Je kan er je eigen kruiden mengsel voor thee gaan samen stellen, een parfum maken van etherische olies, een zakje met kruiden voor beter te kunnen slapen of een eenvoudige gezicht reiniger. 

Kom fijn ruiken en proeven van wat je allemaal kan met kruiden. Enkele recepten komen ook terug in het boek.Kruiden scheuren

(Pieter Vastmans)

We gaan een aantal wilde en niet wilde kruiden vermeerderen, je kan de plantjes die je vermeerdert meenemen naar huis en daar uitplanten.

https://groententeelt.welenhoeck.be