Yoni-steaming
Yoni/vaginale kruidenstoombaden zijn een eeuwenoude traditie van intieme zelfzorg voor de vrouwenschoot. Het is als een sauna voor het bekkengebied, waarbij je plaatsneemt boven een kom dampend water, waaraan helende kruiden worden toegevoegd. 
 
Deze kruidenstoombaden zijn een natuurlijke, zachte manier om de gezondheid van het vrouwelijk bekkengebied te ondersteunen. Ze zijn een weldaad voor de vrouw in elke levensfase en brengen diepe ontspanning.

Tijdens het stoombadritueel neem je plaats op een stoeltje. Je onderlichaam wordt omhuld met warme dekens.
 
De gezellige yurt biedt een veilige en energetische bedding voor deze dag.
 
In een cirkel van vrouwen wordt je uitgenodigd om te ontspannen, te zakken, los te laten en simpelweg te zijn. Deze dag brengt je op zachte wijze in diepe verbinding met je vrouwenschoot en jouw intuïtieve weten.
 
De plant die ons deze dag zal begeleiden is Artemisia vulgaris, Bijvoet. Bijvoet wordt gezien als de moeder aller kruiden. Het is een echt vrouwenkruid, dat traditioneel ingezet werd om de gezondheid van het vrouwelijk bekkengebied te ondersteunen.
 
Bijvoet zuivert, beschermt, wakkert je innerlijk vuur aan. Ze heeft een groot dragend karakter. Ze is verbonden met de godin Artemis, de onafhankelijke, wilde, vrije vrouw. Ze heelt gekwetste vrouwelijke aspecten. Maangodin, godin van jacht, vruchtbaarheid en geboorte. Godin van overgangen, van dood en wedergeboorte.
 
De rook van Bijvoet maakt de baarmoeder ontvankelijk en opent ook de deur voor je ziel. In verschillende culturen wordt ze als een rituele plant gebruikt die je verbindt met je droomwereld en je zachtjes en kordaat meevoert naar verborgen plekjes in jezelf.
 
Op 1 november begint volgens het Keltische jaarwiel een nieuwe jaarcyclus. Het is de start van de winter, van de donkere dagen en de sluimerende vruchtbaarheid van de donkere slapende aarde waaruit elk nieuw leven weer geboren zal worden. Een moment waarop de sluiers dunner zijn, waarin je je kan bewegen tussen de zichtbare en onzichtbare werelden in jezelf en om je heen.
 
Wees welkom!
 
Laat je meevoeren door Artemisia. Herinner je weer de koestering van een vrouwencirkel, de warme kracht in je eigen schoot en je eigen wijze weten.
We voorzien deze dag voldoende ruimte om te voelen, te zakken, te zijn en te delen.
 
PRAKTISCHE GEGEVENS
 
Waar: Heidestraat 59, Kinrooi, Belgium, 3640 (in de yurt)
 
Meebrengen:
– iets lekkers voor de potluck
– een rok, lange jurk of badjas
– warme sokken
– dekentjes die je rond je kan draperen zodat je onderlichaam lekker warm blijft
 
Deelname bedraagt 55 euro
 
Er is plaats voor max 7 vrouwen
 
Inschrijven via gittaweytjens@hotmail.com
Tegenindicatie voor een stoombad: Er kan niet gestoomd worden:
– tijdens je menstruatie
– tijdens de zwangerschap
– tijdens een actieve, brandende infectie
 
Dit evenement wordt georganiseerd door Joke Custers (Plant Spirits) en Gitta Weytjens
andere activiteiten